Worldpest

KOKULU İLAÇLAMA

Pest kontrol hizmetlerinde kokulu İlaçlama insanlar tarafında merek edilen konular arasındadır. Halk arasında sınırlı bilgi ile bilinen bu ilaçlama yöntemi, risk seviyesi yüksek olan bir işlemdir. Bununla da sınırlı kalmayarak, kaliteli ve doğru ilacın seçimiyle çalışmaların gerekli kuralları yerine getirilmelidir.

KOKULU İLAÇLAMA NEDİR?

Kokulu ilaçlama haşere mücadele yönteminde fumügasyondan sonra tercih edilen en etkili yöntemdir. Problemi çözülmeyen haşereleri kontrol altına alabilmek için profesyonel çalışmalar sonucunda olumlu sonuçlar elde edilir. Öncelikle kokulu ilaçlama yapacak personelinin Sağlık Bakanlığı tarafından ürün uygulama yeterlilik sertifikasına sahip olması gerekmektedir.

KOKULU İLAÇLAMA İÇİN HAZIRLIKLAR

Kokulu ilaçlama yapılmadan önce dikkat edilmesi gerekenler sırasıyla şunlardır;
*İlaçlanacak alan yetkili personel tarafından öncelikle keşfedilmelidir
*İnsanları alandan uzaklaştırarak ve talimatlar doğrultusunda istenilen zamana kadar çalışma alanına yaklaşmamalarını tembihleyerek gerekli belirtkeler ile kontrolü sağlamak.
*Diğer evcil hayvanları (kedi, köpek, kuş, balık ) dışarı çıkarmak
*Etrafta var ise açık gıda ve diğer mamulleri kaldırmalı veya ambalajlayarak muhafaza etmek
*Açık baca, pencere ve havalandırmaların kapatılması gerekmektedir.

KOKULU İLAÇLAMA NASIL YAPILIR?

Kokulu İlaçlama Yöntemi

Kokulu ilaçlama; Özel kostümü ve koku -gaz geçirmez maske giyinmiş uzman kişinin belirlemiş olduğu çeşitli ilaçların karışımı ve ya duruma göre tek tip ilacın istenilen ölçekte hazırlanması sonucu pülverizatör ya da ULV cihazına boşaltılarak hazır hale getirdikten sonra alanın tamamını dolaşarak işlem yapar. Kokulu ilaçlama çalışmalarının tamamlandığına karar verdikten sonra alanı terk eder ve giriş çıkışları emniyete alarak en az 3 saate kadar öyle kalmasını sağlar daha sonra istenilen zamanın ardında kokulu ilaçlama yapılmış alan en az 1 saat havalandırılarak kullanıma hazır hale getirilir.

KOKULU İLAÇLAMA ETKİLİ MİDİR?

Erişkin haşerelere karşı kokulu ilaçlama , en etkili yöntemlerden biridir. Ancak Yürüyen ve uçan haşereler üzerinde anlık bir etki sağlar. Daha sonraları oluşacak kuluçka halindeki haşerelere karşı kalıcı koruyucu etkisi bulunmamaktadır. Diğer ilaçlama yöntemlerinde, ilaca direnç gösteren, ilaca ulaşamayan ve ya yuvalarının ulaşılması zor olan böcek alanlarına sıvı ve ya insektisit gönderebilme çabalarının yerine kokulu ilaçlama ile müdahale ederek kaynağı kurutabilirsiniz.

Kokulu İlaçlama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Acil Destek

Whatsapp
1
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Size nasıl yardımcı olabiliriz?